Fiat-Crysler Automobiles vrea sa colaboreze cu industria romaneasca de aparare pentru producerea vehicului militar 4x4 Jeep J8, anunta compania nationala ROMARM. Fabrica pe care o au in vedere investitorii straini este Uzina Mecani Bucuresti. "In contextul necesitatii de inzestrare a fortelor armate cu vehicule 4x4, industria nationala de aparare incearca sa ofere solutii pentru ca acest tip de vehicule sa aiba si o latura de integrare romaneasca, o oportunitate care ar aduce numeroase beneficii economice si strategice tarii noastre.
Proiectul este unul complex, gama de produse putand fi extinsa si pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala"
, se arata in comunicatul dat publicitatii de catre cei de la ROMARM.

Jeep J8 este un vehicul militar facut pe platforma lui Jeep Wrangler si a fost introdus in productie in 2007. Modelul original are un motor turbo-diesel de 2,8 litri si dezvolta 194 de cai putere, dar poate veni in diferite configuratii si permite montarea de armament si blindaj.

Acest model este construit deja in Israel si este cunoscut sub numele de AIL Storm, vehicul aflat in dotarea fortelor de aparare Israeliene.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si