Pe 15 mai, Germania era prima tara din Uniunea Europeana care a consumat o zi intreaga numai energie din resurse regenerabile. Se pare insa ca o alta tara, Portugalia, a depasit recordul si timp de 4 zile a consumat, fara oprire, numai energie din surse regenerabile.

Potrivit descopera.ro, analiza cifrelor din reteaua "energetică naţională ale ţării relevă faptul că, în perioada 7 mai, de la 06:45 UTC, şi până în 11 mai, la ora 05:45, consumul de energie electrică a fost acoperit de energie solară, eoliană, hidro".



"Aceasta este o realizare importantă pentru o ţară europeană. Ceea ce astăzi pare extraordinar va fi, în doar câţiva ani, un lucru obişnuit în Europa”, explică James Watson, CEO al SolarPower Europa pentru The Guardian.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce este inedit este faptul ca in urma cu numai 3 ani, Portugalia avea energie din arderea combustibilului, iar o treime provenea din energia nucleara. Lucrurile s-au schimbat in tot acest timp, iar acum energiile regenerabile ocupa in mediu sub jumatate din totalul productiei de energie electrica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si