Autoritatile americane au deschis o ancheta dupa un accident mortal in care a fost  implicata o masina electrica Tesla echipata cu Autopilot, sistemul care permite masinii sa mearga fara sofer, a anuntat joi seara constructorul, potrivit AFP, citata de hotnews.ro. Acest sistem era activat in momentul in care a avut loc accidentul, in 7 mai, pe o strada din Florida (sud-est).

Agentia americana pentru securitate rutiera (NHTSA) a precizat intr-un comunicat ca accidentul s-a produs in momentul in care "un camion a facut stanga in fata unei masini Tesla intr-o intersectie".
"Soferul Tesla a murit in urma ranilor", a precizat NHTSA, care a adaugat ca masina se afla pe pilot automat. "Ceea ce noi stim este ca masina se afla pe o autostrada cu sens dublu cu Autopilot activat cand un camion a intrat perpendicular in Model S. Nici pilotul nici soferul nu au detectat manevra camionului(...) astfel incat franele nu au fost declansate", a mentionat Tesla, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si