Într-un comunicat, instituţia publică a anunţat trei cazuri de contaminare a unor bebeluşi născuţi foarte prematur, cu o greutate de mai puţin de un kilogram, în două secţii de neonatologie, începând din 6 august încoace.

"Doi bebeluşi născuţi foarte prematur au decedat, fără să fie posibil, în acest stadiu, să spunem dacă această infecţie se află la originea agravării stării. Al treilea se comportă bine", a anunţat instituţia.



Bacteria incriminată, Bacillus Cereus, este prezentă frecvent în mediu şi poate avea conscinţe grave în cazul anumitor bebeluşi născuţi foarte prematur sau a unor persoane puternic fragilizate, subliniază AP-HP.

Potrivit AP-HP, cei trei sugari au în comun faptul că au primit lapte de origine maternă livrat de depozitul din Île-de-France de care ţine Spitalul Necker şi care este alimentat prin donaţii.

Până în prezent, controale microbiologice efectuate asupra laptelui livrat "au fost toate negative" şi" nu este posibil să se spună că acest lapte este la originea contaminărilor, însă nici nu este posibil să se excludă acest lucru în acest stadiu", se arată în comunicat.

" De aceea, ca măsură de precauţie, s-a decis să se suspende livrările de lapte de la acest depozit, să se retragă loturi, în coordonare strânsă cu autorităţile sanitare", anunţă AP-HP.

Analize ale tulpinilor care au contaminat bebeluşii născuţi foarte prematur sunt în curs, cu scopul de a se stabili dacă sunt identice, iar rezultatul "va fi disponibil cel mai târziu la sfârşitul săptămânii viitoare".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si