Echipa de cercetatori, sub comanda lui Krzysztof Starnawski, a reusit sa coboare un robot telecomandat pana la 404 metri in Pestera Hranice, din Republica Ceha, declarata cea mai adanca pestera subacvatica din lume.

Krzysztof Starnawski sustine ca aceasta caverna este si mai adanca, insa lungimea cablului, prin care era controlat robotul, nu i-a permis sa coboare si mai mult.

"M-am simtit ca un Columb al secolului XXI", a spus scafandrul, care a reusit sa se scufunde el insusi pana la adancimea de 200 de metri.



Explorarea abisului din Cehia este dificila din cauza noroiului, a temperaturii apei si a compozitiei acesteia, care afecteaza atat echipamentul, cat si pielea. Starnawski spune insa ca merita toate riscurile, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hranicka Propast: 217m from Starnawski on Vimeo.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si