Imbracati gros si cu faclii in maini, copiii s-au adunat pe cel mai inalt deal din zona si au inceput sa cheme pe toata lumea la focul ui Sumedru.

Focul lui Sumedru se aprinde in ajun de Sfantul Dumitru si este o traditie pastrata de sute de ani. De altfel are si o semnificatie aparte.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„E o traditie precrestina de sute de ani. Il aprindem in fiecare toamna. Este bucuria recoltei, bucuria roadelor, e si o legenda in zona Branului. Pe varful gramezii care va fi arsa, se pun snopuri de nuieluse si sunt intrebati copilasii: veti fi cuminti? Sa ardem nuielusele sau sa nu le ardem? Normal ca sa arda nuielusele, sigur”, explica o localnica.

Asa ca primii care vin cu facliile pentru a aprinde rugul sunt cei mici .Odata ce rugul din crengi de brad este aprins, copiii incep sa danseze in jurul lui.

Zeci de oameni vin anual la Sirnea pentru a se bucura de aceasta sarbatoare. La final, gospodinele dau de pomana

Sumedru este asociat cu moartea naturii, cu sosirea iernii si a frigului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si