Viata pacientei de 70 de ani atarna de un fir de ata. Era in coma, iar echipajul medical o ducea la un computer tomograf cand liftul s-a blocat.

Nicolai Pralea, purt. cuv. SAJ IASI: „In momentul in care am ajuns in lift, liftul s-a blocat. Cu tot cu echipaj si cu pacienta pe targa, ventilata si intubata”.

Femeia era in coma, iar fiecare minut care se scurgea, putea sa-i fie fatal.

Carmen Dorobat, manager spital: „pe parcursul acestei perioaade viata pacientului nu a fost pusa in pericol”.

A scapat, de fapt, de pericol datorita unui voluntar al serviciului de ambulanta, blocat si el impreuna cu pacienta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Nicolai Pralea, purt. cuv. SAJ IASI: „ Am stat blocati timp de o ora. tubul de oxigen se termina, voluntarul din echipaj a reusit sa se strecoare printre usile liftului, sa ia balon cu oxigen din ambulanta, pentru ca pacienta avea nevoie, era in stare critica”.

In timp ce medicii au facut tot ce le-a stat in puteri ca sa o tina in viata, cei responsabili cu deblocarea liftului intarziau sa apara. Problema s-a rezolvat abia dupa o ora.

Rosu Florin, coordonator terapie intensiva:" Noi, din primul moment, am anuntat firma care deserveste intretinerea loftului, a existat o deficienta de comuncare dar in cadrul firmei respective”.

Obezitatea morbida de care sufera biata femeie ar fi fost si motivul pentru care liftul s-a blocat. Pacienta, medicul, asistentii si voluntarul ar fi depasit limita de kilograme permisa in ascensor.

Din fericire, pacienta a rezistat in urma incidentului si a fost transportata in siguranta pe sectie pentru analize.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si