Ilus Neni a acordat, in urma cu cativa ani, un interviu presei din Ungaria in care a povestit cum a fost viata ei in casa familiei Ceausescu. Avea doar 15 ani cand a ajuns in Bucuresti, din satul ei natal, si ajutata de o consateana a fost luata in casa tinerei perechi Nicolae si Elena Ceausescu. Pe vremea aceea, Ceausescu nu era seful statului, ci doar “mare in partid”.

Elena Ceausescu, cu Zoia in brate, iar Ilus Neni (dreapta), cu Valentin
Elena Ceausescu, cu Zoia in brate, iar Ilus Neni (dreapta), cu Valentin

Ilus Neni povesteste despre cum era viata ei in Bucuresti si ce oameni buni erau cei la care a lucrat. Interesant este faptul ca si acum, la atatia zeci de ani distanta, femeia vorbeste foarte frumos despre cei doi. In ochii adolescentei venite din Ardeal, "domnul" unde a slujit parea intruchiparea amabilitatii si a generozitatii. Asa i-a ramas in minte Ceausescu pana la capatul vietii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

“Doamna Ceausescu", pe-atunci tanara sotie si mama, a placut-o pe Ilus. “A spus doamna Ceausescu “ramai aici, la noi, daca stii sa faci mancare. Era mai bine, totusi, decat sa stam aici, acasa, a fost saracie aici. Acolo era o casa mare, cand m-am dus am stat pe strada Londra, apoi ne-am mutat in strada Herastrau nr. 32", povestea in 2010, Ilus Neni pentru ziarul maghiar Erdely.

Tanara trebuia sa aiba grija de copii (imediat dupa angajarea ei s-a nascut Valentin, si la scurt timp si Zoia) si nu numai: a facut curatenie si a spalat rufe. Bona a declarat ca Elena Ceausescu niciodata nu i-a dat ordine, intodeauna ii zicea "te rog". "Venea acasa, se schimba si gatea daca bucatareasa era in concediu. Ceausescu ca om era foarte corect, dar in acelasi timp a cerut disciplina stricta. Trebuia sa pun masa chiar daca el ajungea noaptea acasa. Aşteptam pana ce termina sa manance", povestea bona.

Obisnuit s-o vada mereu prin preajma, Valentin nu mergea nicaieri fara Ilus. Intaiul nascut al viitorului sef de stat a fost in copilarie o mica pacoste, povestea doica lui. Dupa cinci ani petrecuti in Bucuresti, Ilus a plecat in satul natal pentru a fi alaturi de sotul ei si de parinti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si