Cu aceasta ocazie, Grindeanu a adresat un mesaj extrem de elogios Casei Regale laudand eforturilor familiei regale pentru promovarea tarii in strainatate si pentru munca depusa de Altetele Sale in interesul romanilor.

”Acum 20 de ani Romania incepea sa conteze din nou in Europa si in lume gratie eforturilor familiei regale. tinem minte cu totii turneul impresionant pe care Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana le-au desfasurat in cele mai importante cancelarii si case regale pentru a pleda cauza tarii noastre.

Altetele Voastre Regale le-ati fost alaturi in multe dintre aceste vizite si, cu noblete, le continuati acum efortul”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Doar ca nu acestea erau sentimentele lui Sorin Grindeanu si in urma cu 20 de ani, pe cand student. Atunci, acesta a intervenit telefonic intr-o emisiune la TV Eurosat in care se discuta despre venirea Regelui Mihai in tara si l-a acuzat public pe monarh de tradare pentru ca a acceptat o decoratiu din partea Uniunii Sovietice, scrie B1.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

In plus, pe atunci studentul Sorin Grindeanu a afirmat ca monarhia este o institutie complet nedemocratica pentru ca tronul se mosteneste prin drept ereditar si nu prin alegere.

"De ce a fost decorat totusi Regele Mihai de catre maresanul Visinski cu ordinea "Victoria"? Cred ca daca ar avea ceva pretentii sau macar asa o linie politica exacta, sa zicem ca ar fi luptat impotriva comunismului, cred ca nu ar trebui sa isi pastreze, cred ca a primit aceasta distinctie doar din dorinta de a pastra tronul.

Nici prin cap nu imi trece sa fiu monarhist.

Nu mi se pare o chestie democratica, este o chestie depasita istoric. Nu am nimic cu Regele Mihai ca persoana. Au fost multe speculatii ca nu este asa inteligent, ca nu mai vorbeste bine romaneste, nu asta e important. Important este ideea de monarhie, mie mi se pare depasita istoric pentru ca prin monarhie cand se naste cineva are mai multe drepturi decat orice cetatean al acelei tari", a firma Sorin Grindeanu pe vremea studentiei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si