Alexander Adamescu este protagonistul unui film de scurt-metraj realizat de un regizor extrem de bine cotat in Anglia, Mark Davis (The Dark Channel, Sherlock, Taboo, Peaky Blinders, etc). Acesta s-a deplasat la Bucuresti pentru a intervieva oameni care vorbesc despre persecutia politica a „cetateanului german, rezident legal in Marea Britanie, Alexander Adamescu”. Actiunea incepe la Londra, cu o reconstituire a momentului in care a fost incatusat pe strada, in baza unui mandat considerat ilegal si continua intr-un Bucuresti cenusiu, dominat de un Palat al Justitiei care aduce cu celebrul castel al lui Dracula din ecranizarile dupa Bram Stocker.

Apar imagini cu Dan Adamescu, incautsat pentru ca s-a importivit regimului prin „cel mai puternic ziar de opozitie din Romania”, Romania Libera, pe care acesta l-a avut in portofoliu.
Sotia lui Alexandre Adamescu, in lacrimi, la cateva minute dupa ce sotul ei a fost arestat

„Tata a fost condamnat in prima zi de proces. Actiunile lui au fost considerate ilegale inca din primul moment in care a intrat in sala de judecata. Nu a avut dreptul la cautiune pentru ca a respins acuzatiile care i s-au adus. A fost o decizie politica luata la nivel inalt”, spune Alexander Adamescu.
In documentar apar jurnalisttii romani Sabin Orcan si Radu Moraru, care vorbesc despre nedreptatile sistemului judiciar din Romania.
„Asta se intampla si in era comunista. Ce fel de justitie este asta? Adica, justitia ar trebui sa fie in cautarea adevarului, nu sa puna catuse unui om, sa-l arunce in inchisoare si sa vada apoi daca este vinovat sau nu ”, spune Sabin Orcan.
Dan Adamescu a murit in inchisoare

„Cand l-au arestat, stiu ca a fost o mare presiune sa puna mana pe ziar. Eu sunt singurul mogul pe care-l puteti intervieva acum, pentru ca toti ceilalti sunt in inchisoare sau atat de aproape de puscarie incat le este frica sa vorbeasca. Pentru voi, din afara, poate sa para o democratie, pentru mine, locuind in cusca asta in ultimii 25 de ani si facand jurnalism, va spun ca nu este democratie”, a spus si Radu Moraru.
Radu Moraru a facut afirmatii socante

Catalin Breazu, avocatul lui Adamescu, vine si el cu o declaratie socanta, prin care lasa sa se inteleaga ca soarta acestuia este pecetuita. „Este si opinia mea ca va fi condamnat. Sunt sigur 100%. Inca nu este considerat vinovat, dar va fi condamnat cu siguranta”.
„Prietenii lui Alexander Adamescu” reprezinta un grup de sustinere a fiului omului de afaceri care a dezvoltat un website si au initiat o petitie adresata Premierului Marii Britanii, Theresa May. Aceasta a strans deja 934 de semnaturi.
Alexander Adamescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru doua infractiuni de dare de mita. Acestia sustin ca Alexandre si tatal lui ar fi remis, prin intermediari, 15.000 euro si 23.000 lei magistratilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru a interveni cu solutii favorabile in dosarele de insolventa ale societatilor la care Dan Adamescu era actionar. Anul trecut, Alexander Adamescu a fost retinut in Marea Britanie si eliberat, ulterior, pe cautiune, de un judecator local.   
Palatul Justitiei, arata desprins dintr-un film horror

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si