Din solariile lui Vasile Golgojan, 2 tone de tomate au furat, deja, startul. Crescute cu grija, la temperatura optima, rosiile timpurii s-au copt inainte de vreme, iar acum sunt gata sa ne ajunga in farfurii. "Sunt niste rosii deosebite de la Izbiceni, de aia i-a zis zis rosia de Izbiceni. Se deosebeste de celelalte in primul rand prin gust.", spun taranii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Primii care se pot bucura de ele sunt bucurestenii, insa faimoasele  rosii de Izbiceni vor lua drumul intregii tari.

Coapte, dulci, gusoase, tomatele oltenilor sunt regine pe masa. "Luam o rosie de Izbiceni, o taiem frumos, mancarea noastra olteneasca. Asta e: rosie cu branza si cu ceapa.", spun comerciantii.

La poarta solarului un kilogram se vinde cu 15 lei. Ceea ce inseamna ca, la taraba, veti plati si cu cinci lei in plus. Dar merita toti banii, spun legumicultorii, care deja pregatesc terenul pentru a doua recolta.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si