Aproximativ 1.000 de hectare de padure au fost pur si simplu rase de pe fata pamantului, in ultimii ani, in Parcul Natural Apuseni, lucru care se vede chiar si din satelit, sustin reprezentantii USR care au studiat hartile zonelor cu probleme.

"In ultimii 10 ani o foarte mare suprafata de padure a disparut in zona parcului National Apuseni. Este o suprafata ce se intinde pe Bihor, Alba si Cluj, noi am calculat in jur de 1000 de hectare", spune Alexandru Flora, vicepresedinte USR Bihor, potrivit Digi24.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Acestia vor sa sesizeze autoritatile din domeniul silvic, fiind convinsi ca majoritatea defrisarilor sunt ilegale.

"Le cerem sa ne spuna cine sunt proprietarii padurilor din zona respectiva, administratorii care pot fi publici sau privati urmând sa mergem mai departe cu demersurile prin petitionarea acestora", sustine Alexandru Flora.

Pe de alta pare, directorul Garzii Forestiere Bihor sustine altceva: "Nu cred ca s-au taiat 1000 de hectare ilegal, nu am avut sesizari referitor la taieri ilegale in zona. Parerea mea este ca ce se vede pe satelit se datoreaza doborâturilor de vânt si zapada din 2006-2007, urmate de atacul de ipide", sustine Maria Antal, directorul Garzii Forestiere Bihor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si