Transpiratia este un fenomen prin care corpul nostru isi mentine temperatura constanta.

Din acest motiv folosim deodorante si antiperspirante. Putini stiu insa ca cele doua produse actioneaza diferit, scrie digi24.ro.

"Daca mirosul este cel care jeneaza cel mai tare, atunci vom folosi produsele din comert care sa anihileze, mascheze sau sa capteze mirosul. Acestea sunt produsele cu denumirea de deodorante", spune Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele inhiba cantitatea de transpiratie eliminata de glandele sudoripare. Trebuie sa fiti foarte atenti ca aceste produse sa nu contina saruri de aluminiu, pentru ca acestea blocheaza porii si pot dauna sanatatii.

"Odata ajunse in organismul femeilor, se comporta ca niste falsi estrogeni.... si pot determina tulburari mergand de la dereglari hormonale mastoza fibrochistica, chisturi ovariene pana la afectiuni canceroase", spune Ruxandra Constantina, medic de familie.

"Eu personal as contraindica antiperspirantele care ocupa sau obstrueaza porii si atunci impiedica eliminarea transpiratiei.
Lucrul cu care ne confruntam si ne deranjeaza cel mai tare este mirosul pe care il emana aceasta transpiratie
", afirma Monica Jugravu, medic de familie.

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si