Pentru o imbibatie alcoolica mai mica de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat amenda este de la 3.045 de lei la 7.250 de lei si suspendarea permisului pentru 180 de zile.

In cazul in care imbibatia alcoolica este egala sau peste 0,40 g/l alcool pur in aerul expirat, minim 0,80 g/l alcool pur in sange, fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda penala.


Probele biologice pentru stabilirea alcoolemiei se ridica la spital. Remanenta alcoolului in sange sau in aerul expirat depinde de fiecare persoana in parte. Consumul unui litru de bere este echivalent cu ingerarea a 50 grame alcool pur, care pentru un sofer de 70 de kg corespunde unei alcoolemii de 0,57 grame la mie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Medicii spun ca perioada in care se atinge valoarea maxima a alcoolemiei este de pana la doua ore de la ultimul pahar baut. O canitate de 100 ml votca se elimina in 3 ore, o bere de 500 ml se elimina in maxim 2 ore, un litru de vin se elimina intre 7 ore si 9 ore.

La aceste intervale de timp se adauga 30 de minute, daca s-a baut pe nemancate, sau 2 ore, daca s-a mancat inainte.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si