Am descoperit o barca pneumatica aflata in deriva cu 167 de persoane la bord, dintre care 13 erau moarte', a afirmat organizatia spaniola.

In aceeasi zona, 'pe o mare agitata', nava organizatiei internationale Salvati Copiii a salvat circa 70 de migranti care incercau sa traverseze Marea Mediterana cu o barca de mici dimensiuni, a anuntat Garda de Coasta italiana.

Aceasta noua tragedie are loc in momentul in care ministrul de interne italian Marco Minniti urma sa primeasca marti reprezentanti ai ONG-urilor pentru a discuta despre noul cod de conduita pe care Italia doreste sa il aplice in

cazul acestor misiuni de salvare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Acceptat de Bruxelles, noul cod prevede o serie de masuri, inclusiv interdictia ca navele organizatiilor umanitare sa intre in apele teritoriale libiene si obligatia de a primi la bord reprezentanti ai politiei judiciare specializati in traficul de fiinte umane.

ONG-urile sunt divizate in legatura cu acest cod de conduita, unele fiind dispuse sa discute cu guvernul, in timp ce altele refuza orice forma de limitare.

Ministrul de interne italian a tinut sa atraga atentia ca nu va autoriza accesul in porturile italiene a organizatiilor care nu semneaza acest document.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si