Cu cateva ore inainte, premierul Mihai Tudose a anuntat pe Facebook ca a luat legatura cu turistii romani blocati pe aeroportul din Lisabona si cu autoritatile guvernamentale din Portugalia si a primit promisiuni ca o aeronava TAP, cu turistii romani, va decola din Lisabona. Seful Executivului a precizat ca, in caz contrar, exista pregatita o aeronava TAROM pentru a-i aduce pe turisti in tara.

„Am luat legatura cu turistii romani blocati pe aeroportul din Lisabona, cu autoritatile guvernamentale din Portugalia si cu MAE si sper sa rezolvam situatia in cel mai scurt timp posibil.

Am primit promisiuni ca, la ora 17:00, o aeronava TAP, cu turistii romani, va decola din Lisabona. In caz contrar, avem pregatita o aeronava TAROM sa-i aducem acasa”, a scris, luni pe Facebook, premierul.

Tudose a precizat ca a cerut revocarea consulului Romaniei la Lisabona „pentru modul deficitar in care a gestionat situatia”.

„Rolul unui consul este sa protejeze in statul de resedinta interesele cetatenilor romani si sa acorde ajutor si asistenta”, a explicat prim-ministrul.

Totodata, el si-a exprimat regretul ca turistii romani nu au avut parte de asistenta corespunzatoare din partea statului roman.

„Ne pare rau pentru faptul ca 100 de cetateni romani nu au avut parte de asistenta corespunzatoare din partea statului roman. Sper ca lucrurile sa se rezolve cat mai repede, iar pe viitor, toti cei in masura sa previna aparitia unor astfel de situatii neplacute sa isi faca datoria asa cum trebuie”, a conchis Tudose.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, in urma gestionarii situatiei unui grup de turisti romani blocati in

Portugalia, dupa anularea curselor aeriene ale TAP Portugal, au declarat pentru News.ro surse oficiale. ANAT acuza TAP Portugal de lipsa crasa de respect fata de agentiile de turism si fata de turisti, insa multumeste misiunii diplomatice romane pentru implicarea in rezolvarea acestei situatii.

Asociata Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) protesteaza fata de modul neprofesionist in care TAP Portugal trateaza problema turistilor romani blocati la Lisabona.

Conform ANAT, anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anuntata si agentiilor de turism care au vandut pachete de vacanta cu transport pe aceasta cursa, si nici anularea cursei urmatoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turistii blocati la Lisabona fusesera relocati.

“Doua curse TAP Portugal Lisabona – Bucuresti si retururile lor au fost anulate pana acum si compania nu a explicat motivele. Consideram ca este o crasa lipsa de respect fata de agentiile de turism cu care colaboreaza si mai ales fata de turistii a caror intoarcere din vacanta se intarzie. Nu avem nicio informare oficiala despre ce se intampla, suntem in situatia sa nu stim ce sa le spunem turistilor nostri care suna cerand explicatii si ajutor“, declara Alin Burcea, presedinte ANAT.


Potrivit sursei citate, ANAT va cauta solutii pentru intoarcerea acasa a turistilor si va cere despagubiri TAP Portugal pentru situatia creata.

”ANAT multumeste misiunii diplomatice romane de la Lisabona pentru implicare, aceasta avand in atentie situatia turistilor inca de la anularea primei curse Lisabona – Bucuresti”, precizeaza Asociata Nationala a Agentiilor de Turism.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

Totusi, surse oficiale au declarat pentru News.ro ca premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, in urma gestionarii situatiei turistilor romani blocati in Portugalia, dupa anularea curselor aeriene ale TAP Portugal.

De asemenea, potrivit acelorasi surse, au fost initiate discutii intre Tarom si TAP Portugal, iar daca va fi necesar Tarom va trimite o aeronava in Portugalia pentru a-i prelua pe turistii romani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si