Sunt imaginile dezastrului din Mexic. Cladiri cu cel putin 4 etaje cad de parca ar fi din carton. Strigatele disperate ale oamenilor abia daca se mai aud de vuietul seismului si de zgomotul infernal al cladirilor care se prabusesc.

Ca o coincidenta macabra, seismul s-a declansat chiar in timpul simularii unui cutremur.

Se implineau 32 de ani de la cea mai puternica miscare telurica din Mexic care in 1985 a ucis 10 mii de oameni. Alarmele s-au declansat inainte ca unda sa lovesca iar... cu o putere de 7,1 pe scara Richter. Nimeni nu s-a speriat. Cu totii au crezut ca sirenele fac parte din exercitiu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Bilantul seismului este negru: peste doua sute de morti, printre care si zeci de copii.

O scoala din Ciudad de Mexico a fost inghitita de pamant.

Pagubele sunt enorme! Doua milioane de oameni au stat peste noapte in bezna, fara servicii de telefonie si fara apa curenta.

Exista pericol de explozie peste tot. Autoritatile au avertizat populatia sa nu fumeze pe strazi, pentru ca au fost rupte conducte de gaze. 44 de cladiri s-au prabusit. Mai multe institutii publice si scoli au fost inchise.

Pana la aceasta ora ambasada României nu detine informatii conform carora printre victimele seismului s-ar afla si români.

Infiorator este faptul ca acest cutremur devastator s-a declansat la doar doua saptamani distanta dupa un alt seism, inca mai puternic, de 8, 1.

Seismologii le-au numit: gemenele si au explicat ca succesiunea este neobisnuita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si