In plus, doua coduri de vreme rea, unul portocaliu si altul galben, au fost emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Codul portocaliu de ploi abundente este valabil de luni, 23 octombrie, ora 12:00 pâna marti, 24 octombrie, ora 18:00.

Zonele afectate sunt zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges si Dâmbovita.

In intervalul mentionat, in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges si Dâmbovita cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 50-60 l/mp si izolat 80 l/mp.

Codul galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vântului la munte este valabil in perioada 23 octombrie, ora 10:00 – 24 octombrie, ora 23:00.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Din dimineata zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a tarii. in intervalul mentionat in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp.

in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 l/mp si izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70-80 km/h.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Luni
Vremea va fi in general inchisa, iar temperatura aerului va continua sa scada. Aria ploilor se va extinde dinspre vest si va cuprinde cea mai mare parte a tarii, iar la munte, la altitudini mari, trecator precipitatiile vor fi mixte.

Local, cu precadere in dealurile subcarpatice si in regiunile sudice, se vor cumula cantitati de apa de peste 20 l/mp si izolat 40 l/mp, iar in zona Carpatilor Meridionali vor fi peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificari locale, cu viteze mai mari in zona montana inalta, unde vor fi rafale de 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa intre 9 si 10 grade in nordul Moldovei si 20-21 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Marti
Vremea va fi in general inchisa, iar in majoritatea regiunilor va deveni mai rece decât in mod normal la aceasta data. Va ploua in mare din tara, iar in regiunile sudice, mai ales la deal si la munte, se vor mai cumula cantitati de apa de peste 20-25 l/mp si izolat peste 40-50 l/mp. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari indeosebi la munte si in sud-est.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 grade in nordul Moldovei si 17 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 1 si 9 grade.

Miercuri
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua indeosebi in regiunile sud-vestice, iar noaptea in cele nordice, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, trecatoare. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in sud-estul tarii. Temperaturile maxime se vor situa intre 8 si 9 grade in nordul Moldovei si 15-16 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 8 grade.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si