"SI a vizat sâmbătă seară cu o maşină capcană o adunare a refugiaţilor pe malul Eufratului, provocând zeci de morţi şi de răniţi", a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

 

Victimele atentatului fugiseră din faţa luptelor care devastează această provincie petrolieră unde jihadiştii sunt ţinta a două ofensive diferite, una desfăşurată de forţele regimului sirian, iar cealaltă de o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington, potrivit agerpres.ro.
 
Joi, armata siriană şi aliaţii săi rus şi iranian i-au alungat pe ultimii combatanţi ai SI din localitatea Deir Ezzor, jihadiştii pierzând astfel ultimul mare oraş unde mai erau prezenţi în Siria şi Irak.
 
Luptele continuă în restul provinciei unde SI s-a refugiat în valea Eufratului.
 
Prinşi în capcana violenţelor, numeroşi civili încearcă să fugă din ultimele zone jihadiste.
 
"Ei se află mai ales în zonele deşertice, unde comunicaţiile sunt inexistente", a subliniat Abdel Rahmane mai devreme în cursul zilei de sâmbătă.
 
 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si