Paul voia sa fie un supererou, iar scurta lui viata a stat sub semne ceresti. Micutul care se imbraca adesea in costumul lui Spiderman s-a nascut de Sfanta Parascheva si a murit de Sfintii Mihail si Gavril, dupa o saptamana de coma profunda. Sfarsitul bietului copil- lovit acum o saptamana de-o masina- a dat viata unui baietel ca el.

MAGURIANU MIHAI, tatal copilului: El era un erou, de la varsta de 5 ani el spunea: Tati, eu sunt Spiderman, eu vreau sa fiu erou"

PETRONELA SUSTER- mama lui Alexandru- De la 3 saptamani face dializa, dar cu ajutorul Domnului am reusit sa facem acest transplant.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Unul dintre rinchii lui Paul i-a salvat viata lui Alexandru in varsta de 5 ani, nascut cu insuficienta renala. De 3 ori pe saptamana, parintii il aduceau de la Botosani, in Iasi, la dializa... Pana ieri, cand medicii i-au anuntat pe bietii oameni ca suferinta lui Alex a luat sfarsit si nu trebuie sa mai astepte.

Chirurg Dr. Adelina Miron- Medic specialist urolog tot spitalul Dr C.I. Parhon Iasi- El e un ingeras care are o steluta acolo sus pazitoare pentru ca pentru el inseamna mult, inseamna cresterea sperantei de viata.

PETRONELA SHUSHTER- mama lui Alexandru- Vreau sa multumesc parintilor acelui copilut. E greu sa iti pierzi copilul, dar e o bucurie sa dai viata altui copil.

Vreau sa le multumesc din suflet.

MAGURIANU MIHAI- tatal- Rugamintea mea e sa-i aprinda o lumanare...

Micutul supererou a mai salvat 4 vieti: o femeie si un barbat, tineri amandoi, au primit celalalt rinichi si ficatul. Pacienta in varsta de 38 de ani, internata la Spitalul Fundeni, a trecut deja prin transplant si se simte bine. Pentru corneea prelevata odata cu organele, lista celor in suferinta, aflati la Iasi, e lunga. In acest moment, in jur de 5.000 de bolnavi au nevoie de un transplant de rinichi, 550 asteapta sa primeasca un nou ficat si 154 ar trebui supusi unui transplant de cord.

Dr Ionut Nistor, purtator de cuvant spitalul clinic Dr. C.I. Parhon -  Sunt exemple in Europa unde acordul prezumat functioneaza foarte bine. Numarul de interventii este de 10 ori mai mare, durata de asteptare e mai mica.

Asociatia Transplantatilor din Romania vrea sa luam exemplul altor tari, unde problema numarului redus de donatori a fost rezolvata prin lege: orice persoana aflata in moarte cerebrala devine automat sursa de organe si tesuturi, daca in timpul vietii nu si-a declarat in scris refuzul.

Deocamdata, in tara noastra prelevarile de organe au loc doar cu acordul familiilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si