Reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci iarna asta. Mere coapte cu scortisoara, miere si nuci
Cu siguranta mirosul de mere coapte si scortisoara iti aduc aminte de vremurile din perioada sarbatorilor. Cu toate ca este un desert extrem de simplu si rapid, acest desert se poate servi chiar si la o cina festiva. Tot ce trebuie sa faci este sa il servesti cu putina inghetata si un sirop de ciocolata. Uite ce ai nevoie:
NGREDIENTE
4 mere acrisoare mari
50 g unt
2 pliculete zahar cu aroma de scortisoara
2-3 linguri miere de albine
7-8 nuci mari
Merele se curata de coaja si li se scoate cotorul.Nucile se sparg, se alege miezul apoi se taie mai mic cu cutitu.Se unge o tava cu unt,iar untul care ramane de la uns se imparte in 4 si se pune in interiorul fiecarui mar,tot in interiorul merelor se presara putin zahar cu scortisoara,apoi se amesteca miezul de nuca cu zahar cu aroma de scortisoara si se pune cu
Merele se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumenesc usor si se inmoaie.Dupa ce se scot din cuptor se i-a cate un mar,peste care se pune miere de albine si inca un praf de scortisoara.