Potrivit observator.ro, presa italiana sustine ca cei doi romani ar fi fost victimele unui razboi intre ciobanii italieni si cei straini.

Razboi ce dureaza de 20 de ani

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In locul in care a avut loc tragedia, in apropiere de Torino, se duce de 20 de ani o lupta intre ciobanii italieni si cei straini, mai precis romani si bulgari.
 

Citeste si: Cel putin 21 de raniti in sudul Spaniei, in urma deraierii unui vagon de tren

Imediat cu asasinatul celor doi ciobani romani, ceilalti pastori straini au plecat din zona.

"Le este frica si nu se vor mai intoarce pentru o vreme. Stiu ca pastorii italieni nu ii doresc aici. Acum, au inceput chiar sa-i si ucisa. Pentru ca, in meseria noastra, cine vine primul are dreptul la pasune. Este dificil sa gasesti un muncitor italian, pastorii straini accepta condiţii umile, ei pot dormi intr-o baracaa pentru 500 de euro pe luna, fara un contract de munca, la negru, iar in Calabria, de exemplu, o fac si pentru te miri

ce, pentru 50 sau 100 de euro. si nu se plang niciodata ca sunt obosiţi. Sincer, nu stim ce ne-am face daca nu ar fi ei...", marturiseste un crescator de oi, potrivit rotalianul.com.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si