“L-am luat frumos si l-am spalat cu apa calduta si incet incet am scos la iveala portretul regelui mihai asa cum se vede si azi”, a declarat preotul Gheorghe Constantin.

Vreme de patru decenii, chipul regelui Mihai I a stat ascuns in biserica din Salcia. Din ordinul comunistilor, un activist de partid a venit sa-i varuiasca portretul, insa un blestem crunt s-a abatut asupra lui, isi aminteste preotul Ghoerghe Constantin.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

“Era un mare comunist si l-am vazut cand varuia biserica. A murit si Dumnezeu l-a varuit mai mult pe el, pentru ca a murit intr-o zapada”, a mai adaugat preotul.

De intamplarea bizara stiu si batranii satului. Nicolae Ploscaru este unul dintre ei si spune ca a incercat sa-l opreasca pe barbat sa varuiasca porterul regelui, insa acesta nu l-a ascultat.

Chipul Regelului Mihai a fost pictat in anul 1941 si a fost scos la lumina la scurt timp dupa caderea comunismului. In urma cu cativa ani, fostul principe Nicolae a venit in Salcia sa vada pictura cu bunicul sau.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si