Negii apar atunci cand un virus ataca straturile superioare ale pielii. Virusii care produc negii se numesc papilomavirusi umani –HPV. Medicii dematologi spun ca infectia este mult mai probabil sa apara atunci cand exista leziuni ale pielii (rani, taieturi) sau transpiratie excesiva. De asemenea, trebuie stiut ca negii sunt extrem de contagiosi, se pot raspandi pe toata suprafata corpului sau la alti oameni.

De ce apar negii. Cum poate fi prevenita aparitia lor

De altfel, persoanele care se pot infecta cu virusii HPV o pot face prin contact direct cu o alta persoana infectata sau prin atingerea unui obiect infectat. Este greu sa previi infectarea cu un HPV insa o igiena excesiva este cel mai bun sfat al medicilor.
Conform dictionarelor de specializate, sunt peste 100 de tipuri de HPV care duc la aparitia negilor. De cele mai multe ori, negii apar pe maini sau pe picioare si nu sunt periculosi, ci doar inestetici.
Problema este cand aceste verugi apar in zona organelor genitale. De altfel, la femei se si numesc “verugi genitale” si pot duce la cancer genital.

De ce apar negii si cum dispar

In mod normal, o persoana care are sistemul imunitar puternic nu are nevoie de tratament special in cazul aparitie negilor pentru ca acestia ar trebui sa dispara intr-o perioada de la 6 luni la maximum doi ani.
Insa daca se extind si devin o problema estetica sau au trecut mai mult de doi ani de la aparitia lor, trebuie mers la dermotolog.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

De ce apar negii. Tratament

Exista mai multe metode de tratare a lor, iar medicul dermatolog vi le va indica. Printre cele mai uzuale solutii de tratare a negilor la ora actuala sunt arderea cu laser, congelarea cu azot lichid sau pur si simplu excizia lor. In farmacii insa au aparut si tratamente de genul gelurilor sau plasturilor pe care le puteti procura fara prescriptie medicala, desi acestea nu functioneaza mereu.
Pentru a evita aparitia altor negi, medicii va pot recomanda si un tratament suplimentar, de multe ori acesta are rolul de crestere a imunitatii organismului.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si