Rugaciunea sfanta, rostita la asfintitul soarelui, este ascultata de toti musulmanii.  La finalul acestei zile lungi din Postul Ramadanului, credinciosii  se aduna la masa de iftar, inchinata anul acesta copiilor orfani. Micutii s-au simtit in centrul atentiei, iubiti si acceptati de societate. In plus, mancarea pe care au primit-o a fost delicioasa.

"Postul in sine inseamna sa simti ce simt si cei care nu beneficiaza de mancare, care stau flamanzi cu zilele.", explica imamul Erghiun Refi.

Masa calda a fost organizata in statiunea Mamaia  cu sprijinul Semilunei Rosii, o  organizatie umanitara internationala.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"In acest context, Semiluna Rosie a venit si in Romania, a luat legatura cu Crucea Rosie Romana, si impreuna, cu sprijinul nostru au reusit organizarea acestui eveniment.", a declarat si Uygar Mustafa Sertel, consulul general al Republicii Turcia la Constanta.

A fost de fapt o actiune globala impresionanta.  Sute de mii de copii din intreaga lume au primit o masa calda in aceeasi seara,  la aceeasi ora. 

"Sursa principala este poporul turc care in aceasta sfanta luna a Ramadanului intelege sa daruiasca din putinul pe care il are si sa isi ajute semenii. Aceasta cina de Iftar este organizata simultan in 35 de tari de catre Semiluna Rosie in colaborare cu autoritatile din fiecare tara."

, a transmis si Cengiz Koc, presedintele Semiluna Rosie Romania.

Iar generozitatea musulmanilor turci nu se opreste aici. Copiii si batranii au primit si cutii intregi cu mancare.

"In aceasta luna sfanta de Ramadan se impart undeva la 2000 de pachete in judetul Constanta. 200 am impartit aici, iar celelalte daruri se vor imparti in jurul localitatilor din municipiul Constanta. Bucuria noastra este sa vedem oameni fericiti. Cand oamenii sunt fericiti, si noi suntem fericiti.", a dezvaluit Omer Karahasanoglu, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.

Ramadanul este cea de a 9-a luna a calendarului islamic si este considerata o luna binecuvantata. In aceasta perioada musulmanii se apropie de divinitate prin rugaciuni zilnice si se abtin de la mancare si bautura pana cand apune soarele. In Romania locuiesc in prezent aproximativ 50.000 de turci si tatari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si