UPDATE: Una dintre persoanele disparute a fost gasita decedata!

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani, 22 de persoane, dintre care 11 copii, au fost evacuate din locuinte, la Baluseni (o persoana), Copalau (patru adulti si trei copii) si Cosula (sase adulti si opt copii). Ele vor locui la rude pana cand se vor putea intoarce acasa.

Totodata, 132 de pompieri militari si voluntari au intervenit pentru evacuarea apei din 46 de case, anexe gospodaresti, becuri si subsoluri, dar si pentru inlaturarea a doi copaci.

Interventiile s-au desfasurat in 22 de localitati. in continuare, echipajele ISU intervin sa Cosula, Saveni, si in municipiul Botosani.

In judetul Vrancea, autoritatilesunt in alerta dupa ce in urma precipitatiilor abundente nivelul apelora crescut foarte mult, existand riscul ruperii unui dig.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Potrivit ISU Vrancea, Administrata Apele Romane a solicitat Hidroelectrica marirea debitelor evacuate din acumularile Calimanesti si Movileni in vederea asigurarii unor volume suplimentare de atenuare.  in situatia in care ldigul va ceda, exista riscul sa fie inundate localitatile Domnesti, partial Ciorani si Calimanesti. 

Totodata, zeci de pompieri, politisti si jandarmi cauta de mai multe ore doua persoane disparute, fiind luata in calcul varianta ca ele sa fi fost luate de viituri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politieu Vrancea, Paula Enache, sambata dimineata politistii din Cotesti au fost anuntati cu privire la  disparitia unei femei in varsta de aproximativ 70 de ani din comuna Poiana Cristei. Conform sesizarii, femeia ar fi fost vazuta vineri in jurul orei 21.00 in zona paraului Brezoi, sat Mahriu. La cautari participa la cautari politisti, pompieri, jandarmi, localnici si membri ai familiei. 

Totodata, a fost sesizata disparitia unui barbat de 68 de ani din Sihlea care ar fi plecat de acasa vineri spre padurea Bogza si nu a mai revenit. 

Pompierii intervin, de asemenea, si in sprijinul oamenilor ale caror gospodarii au fost inundate in localitatile Urechesti si Soveja. La Bordeasca Veche, in comuna Tataranu, pompierii continua misiunea de evacuare a apei acumulate in gospodariile cetatenilor, inundatiile producandu-se aici si zilele trecute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si