Doi dintre cei opt baieti sunt tratati cu antibiotice din cauza ca au simtome de pneumonie, cauzata de umiditatea crescuta in care au petrecut cele doua saptamani in grota. Marti, la spitalul Chiang Rai din Thailanda s-a tinut o prima conferinta de presa si medicii au confirmat ca persoanele ramase mult timp in subteran au adesea probleme pulmonare.

”Cei opt sunt sanatosi, nu au febra”, a declarat Jesada Chokedamrongsuk, reprezentatul ministerului Sanatatii Publice din Thailanda despre baietii cu varste intre 12 si 16 ani.

Toti copiii au fost supusi unor teste radiologice si sangvine. Probele de sange au fost trimise la Bangkok, iar rezultatele ar urma sa fie cunoscute peste cateva zile. Ei au fost vaccinati contra tetanosului, dar si contra rabiei. Exista un risc minor ca baietii sa fi fost muscati de lilieci in timpul somnului. Toti cei opt copii se pot deplasa, pot sa manance si sa vorbeasca, iar unii dintre ei au primit chiar si ciocolata. Ei se vor acomoda treptat cu hrana, iar mancarea condimentata, specifica Thailandei, le este interzisa pentru moment pentru ca au stomacul fragil dupa o perioada atat de lunga in care au fost privati de hrana.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Toata lumea este in sanatate mentala buna”, da asigurari spitalul. Psihologii monitorizeaza constant copiii, iar specialistii au avertizat ca o astfel de experienta poate sa produca consecinte pe termen lung. Adolescentii poarta ochelari de soare pentru ca ochii lor sunt foarte sensibili dupa doua saptamani petrecute in intuneric si au nevoie sa se reacomodeze cu lumina soarelui, insa oftalmologul a confirmat ca nu sunt probleme sau complicatii. Toti baietii vor ramane internati pentru inca o saptamana, sub supraveghere medicala pentru a se depista din timp orice eventuala infectie. Dupa acest interval, daca totul decurge bine, parintii vor avea voie sa se apropie de copii, cu haine de protectie, la o distanta de doi metri.

Acum, copiii sunt plasati in carantina, iar parintii au putut sa ii vada si sa le vorbeasca de la distanta, printr-un geam.

sursa: a1.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si