In imaginile surprinse de camera de supraveghere de la centru de ingrijiri se observa cum o masina opreste inainte de miezul noptii, iar batrana de 64 de ani coboara. O rudă deschide portbagajul si ii da mai multe pungi. Apoi, in timp ce sta in fata portii centrului, soferul se indeparteaza.

Femeia este a fost abandonata si se observa cum privea stopurile rosii ale masinii in timp ce dispare in noapte.

In noaptea in care a fost abandonata, temperaturile din sudul Braziliei erau extrem de scazute.

Batrana a sunat la interfon si a asteptat pe cineva sa ii raspunda.

Intr-un videoclip inregistrat de personalul de ingrijire, ea poate fi vazuta plangand in timp ce incearca sa inteleaga ce i s-a intamplat. Ea pare confuza cand este intrebata de ce este acolo.

"Nu stiu. Am trait cu ei. M-au luat de la casa mea. Nu-i urasc, dar nu ar fi trebuit sa-mi faca asta."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Personalul centrului, care a asistat la sosirea batranei, a afirmat ca nu era responsabilitatea lor sa o ia, ea fiind "o problema a politiei".

Procuratura Santa Catarina a anuntat ca solicita o hotarare judecătoreasca prin care autoritatea locala si nepotul femeii, cu care locuia timp de trei ani, sa-i plateasca pentru îngrijirea pe termen lung intr-un centru de ingrijire.

Familia ei a afirmat ca batrana a dat dovada de un tratament nepotrivit asupra copiilor si ca problemele financiare ridicate au fost motivele pentru care nu au putut sa o mai tina la ei.

Intre timp, o ancheta privind presupusa maltratare a batranului, care include violenta psihologica si abuzul fizic, este in curs de desfasurare si ar putea rezulta cu acuzatii penale. Rudele ar putea risca trei ani de inchisoare.

Situatia femeii a fost inregistrată la serviciile sociale care i-au gasit rudele.

Secretarul Asistentei Sociale a declarat: "Am aflat ca este din Tijuca si a stabilit ca va trai impreuna cu nepotul si sotia sa. Ea a spus ca, acum trei ani, s-a mutat dintr-un alt oras pentru a ajuta la ingrijirea celor patru copii ai cuplului. Am descoperit ca ea a fost deja inregistrată la serviciile sociale acolo si, in cateva ocazii, au existat unele dificultati interne care au dus la parasirea familiei.

Batrana a fost returnata la rudele sale din Tijucas, care este la o ora si jumatate de mers cu masina de Brusque. Cu toate acestea, ea a refuzat sa ramana si a fost luata temporar de catre vecini, in timp ce serviciile sociale si politia isi conduc investigatiile."

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Familia a afirmat ca regreta actiunea.

"Am avut unele dezacorduri, iar matusa mea ne-a spus de multe ori ca doreste sa plece", a spus nepotul.

Potrivit politiei, cuplul a crezut ca lasandu-si rudele in varsta in fatacasei de ingrijire, care a anuntat ca are posturi vacante, personalul ar lua-o.

Detectivul Wesley Costa, de la Departamentul de Politie al Brusque pentru Protectia Copiilor, Adolescentilor, Femeilor si Bătrânilor (Dpcami), a declarat: "Asteptam o hotarare judecatoreasca care va asigura ca doamna in varsta este ingrijita permanent intr-o casa de batrani in detrimentul autoritatii locale si nepotului ei.

In Brazilia, drepturile unui cetatean in varsta sunt protejate in temeiul Statutului pentru varstnici, care prevede ca familia si autoritatea publică trebuie sa garanteze unei persoane mai in varsta dreptul la viata, sanatate, demnitate si respect. De asemenea, legea prevede o serie de masuri de protectie in cazul incalcarii acestor drepturi.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si