Copilasul de cateva zile a inceput sa se simta rau iar medicii i-au facut imediat analize. Au aflat ca contractase un virus, cel mai probabil transmis de mama lui care, din prea multa dragoste, l-a sarutat.

Baietelul nou-nascut a fost salvat de medicii din Marea Britanie dupa o lupta crunta cu moartea. Infectiile si virusurile sunt deseori fatale in primele luni de viata, pentru ca nou-nascutul nu are imunitatea formata.

Lucy Kendall, in varsta de 23 de ani, a devenit ingrijorata cand baietelul ei, Oliver, a refuzat sa mai manance laptele, la numai 11 zile. Copilasul se zvarcolea si plangea, astfel ca femeia si iubitul ei au mers in graba la spital, relateaza mirror.co.uk

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Copilul a fost internat pe loc la reanimare, pe un patut incalzit si cu o masca de oxigen, sub perfuzii. Dupa opt zile si nenumarate teste, copilul a fost diagnosticat ca fiind infectat cu virusul herpex simplex. 

"Medicul a inceput sa ne explice ca virusul herpes simplex poate fi transmis unui nou-nascut daca o persoana este are o umflatura pe buza si saruta copilul sau doar il atinge. Herpesul-umflatura de la buza- este foarte contagios atunci cand erupe, dar ramane contagios pana la vindecare" a mai povestit femeia.

Sursa: libertatea.ro 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si