Când vine vorba de servicii financiare cumpărate online, peste jumătate dintre românii utilizatori de internet (54%) se mențin conservatori, preferând încă un contact direct în vederea achiziției acestui tip de servicii, arată un studiu.

“Asigurările și vignetele sunt cele mai achiziționate servicii financiare online din ultimele 6 luni, în cazul primei categorii fiind înregistrat un procent de 18%, iar în cel de-al doilea- 12%”, afirmă Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions.

Așa cum era de așteptat, în cazul ambelor categorii de asigurari, principalul target este reprezentat de bărbați.

Chestionați în legătură cu tipul de asigurare auto cumpărată online, asigurarea de tip RCA a reprezentat răspunsul a 87% dintre participanții la studiu, iar asigurarea de tip CASCO opțiunea a 13% dintre aceștia. Interesant de remarcat este faptul că, în cazul asigurării CASCO, aceasta este achiziționata online în mai mare măsură de către femei (16%/ vs/ 10%, procent înregistrat în cazul bărbaților).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Pretul fructelor a crescut din nou! Unele dintre ele ar putea deveni un lux pentru romani, in curand

Privind, în continuare, spre asigurările de locuință cumpărate online în ultimele 6 luni, 73% dintre românii utilizatori de internet au achiziționat PAD (Polița de Asigurare împotriva dezastrelor naturale). Și în acest caz bărbații sunt principalii cumpărători: 79%/ vs/ 65%, procent înregistrat în rândul femeilor.

Asigurarea facultativă pentru locuință este cumpărată online în egală măsură de către femei și bărbați, 6 din 10 făcând o astfel de achiziție în ultima jumătate de an.

Doar 7% dintre români aplică online pentru credite bancare

Urmărind de această dată zona serviciilor de online banking, constatăm că 8% din populația utilizatoare de internet a optat în ultima jumătate de an pentru emiterea unui card online. Conturi bancare online au fost deschise de 7% din categoria de public, același procent (7%) fiind înregistrat și în cazul creditelor contractate online.

Datele apar în al treilea val al studiului cantitativ „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor” (eșantion reprezentativ la nivel național de 1123 respondenți, internet users, 18-65 ani), realizat de EXACT Business Solutions în noiembrie 2018.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si