Dezinfectantii diluati au ajuns si la Spitalul Orasenesc din Jimbolia si sunt folositi in continuare. Managerul unitatii sustine, insa, ca nu a avut probleme pana acum si nu a primit nicio notificare ca nu trebuie sa ii mai foloseasca.

Citeste si: George Burcea, soțul Andreei Bălan, prima APARIȚIE PUBLICĂ după ce soția lui a fost la un pas de moarte! Unde a fost văzut SINGUR, fără ea!

"Atat timp cat nu exista o reglementare clara de retragere a dezinfectantului, eu nu pot sa contest calitatea acestuia sau proprietatile acestuia. Probleme de curatenie, de dezinfectare, in spital, nu am avut. Dezinfectantii sunt avizati, avizele sunt eliberate in anul 2018, se afla in catalogul de biocide aprobat de minister.", spune Daniela Carlig, managerul spitalului orasenesc din Jimbolia.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustine ca dezinfectantii nu se mai gasesc in spitale. "Au fost retrasi in momentul in care s-a constatat ca nu sunt conformi, adica ce scrie pe prospect nu corespunde cu ce s-a analizat in laboratoarele RENAR.", a spus ministrul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Pacientii se tem si acum de neregulile din spitale, dar isi pun baza in divinitate ca ii va apara de infectii.

Citeste si: El este șoferul care a provocat cumplitul accident în care au fost implicate trei camioane! Daniel a murit în cabină

Unele spitale ar fi incheiat contracte de achizitie pentru dezinfectantii cu probleme si in 2015, anul in care a avut loc tragedia Colectiv.

E convins ca asta a grabit si moartea celor nevinovati.

"Mie mi-a murit sora din cauza infectiilor nosocomiale pe care le-a luat in spital. Pentru niste bani pusi in plus in buzunar, unii sacrifica vieti. Din pacate, in sistemul de sanatate asta e principala problema.", spune una dintre victimele din Colectiv.

Spitalele ar trebui sa fie si ele responsabile sa verifice daca dezinfectantii sunt conformi, sustine fostul ministru al sanatatii.

Citeste si: Imagini REVOLTĂTOARE la spitalul din Videle! "Mi-au nenorocit copilul! Avea mâna putrezită sub bandaj!"- Strigătul disperat al unei mame din România! Fiul ei are numai un an și 5 luni!

"Produsele, probabil, nu au fost testate. Altfel, nu imi dau seama cum am ajuns sa vedem acum ca problema este in 30 de spitale. Evident, viata pacientilor a fost pusa in pericol. Dimensiunea problemei nu e mica, 30 de spitale inseamna mult.", spune si Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii.

Produsele biocide neconforme au fost folosite in peste 30 de spitale din tara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si