O podea deosebita creste considerabil valoarea estetica a unei case. In timp, aspectul acesteia poate deveni monoton, iar cel mai simplu mod prin care se poate schimba vizibil atmosfera este reprezentat de vopsirea pardoselii. Dezvoltata initial in scop industrial, aceasta metoda simpla si rapida ofera rezultate uimitoare. De la garaje, camere tehnice si ateliere pana la spatii rezidentiale precum holuri, bai sau living, vopseaua pentru finisarea podelei reprezinta alegerea perfecta.

Daca esti o persoana indemanatica, poti folosi chiar tu vopsea epoxidica si vopsea alchidica pentru a decora simplu si discret pardoselile din locuinta ta.

Alegerea vopselei epoxidice in functie de suprafata

Vopseaua epoxidica reprezinta o solutie moderna care poate inlocui gresia, parchetul, piatra naturala sau marmura.

Pentru a selecta cea mai buna vopsea epoxidica, este foarte important sa tii cont  de suprafata de lucru, respectiv daca aceasta este confectionata din beton sau metal.

Acest tip de produs este special conceput pentru hidroizolarea si protectia podelelor cu trafic intens, atat in spatiile comerciale cat si in cele rezidentiale.

Cea mai simpla modalitate prin care poti beneficia de o pardoseala perfecta din beton este reprezentata de acoperirea acesteia cu vopsea epoxidica. Aceasta protejeaza suprafata impotriva deteriorarii mecanice, creste rezistenta si impiedica formarea aschiilor.

Cu o astfel de vopsea, poti acoperi suprafetele din garaj, balcon, subsol, atelier sau depozit.

Astfel, vei obtine un aspect prezentabil si o podea rezistenta, mai ales ca in aceste incaperi sunt sanse sa cada obiecte grele care ar afecta imediat gresia sau parchetul.

Unul dintre principalele avantaje ale pardoselii finisate cu vopsea pentru beton consta in posibilitatea realizarii unei retusari imediate, cu ajutorul unei pensule, atunci cand este nevoie.  

O idee indrazneata este reprezentata si de vopsirea suprafetelor din beton pentru decorarea casei.

Culoarea alba poate aduce luminozitate unei camere de la subsol, iar tonurile de gri ofera stil bailor si interioarelor decorate modern.

Pentru un efect deosebit in living, podeaua din beton poate fi finisata cu vopsea epoxidica neagra.

In cazul suprafetelor din metal, este necesara acoperirea cu un strat de grund inainte de aplicarea vopselei epoxidice. Din fericire, toate informatiile despre suprafetele pe care urmeaza sa le vopsesti se gasesc in descrierea produselor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Studiaza cu atentie toate detaliile pentru a lua decizia optima in vederea achizitionarii.

Vopseaua epoxidica este rezistenta la orice influenta, nu raspunde la sarcini mari si nu se absoarbe in timp, permitand astfel utilizarea pe diferite suprafete.

Criterii de selectie a vopselei epoxidice pentru interior si exterior

In principiu, compozitia vopselei epoxidice nu este afectata de schimbarile meteorologice. Aceasta poate fi utilizata atat pentru podelele din interior, cat si pentru suprafetele exterioare.

Pentru a alege produsul potrivit trebuie insa sa tii cont de destinatie.

Prin urmare, vopseaua epoxidica aleasa atat pentru interior cat si pentru exterior trebuie sa fie una de calitate superioara si cu un aspect estetic perfect.

Produsele destinate utilizarii in exterior trebuie sa fie mai rezistente pentru a face fata vremii si traficului intens.

Din acest motiv, trebuie sa ai in vedere si factorul utilitate atunci cand vrei sa vopsesti suprafetele interioare si exterioare.

Selectia vopselei potrivite in functie de puterea sa de acoperire

Unul dintre cele mai importante criterii in alegerea unei vopsele epoxidice bune este reprezentat de puterea sa de acoperire. In aceasta etapa a procesului de selectie, este necesar sa acorzi atentie informatiilor de pe eticheta produselor achizitionate.

Daca nu ai garantia ca produsul este conform asteptarilor tale, poti aplica un strat de vopsea intr-o zona izolata. Astfel, vei vedea care este cantitatea de produs care ai nevoie si cat de bine acopera produsul respectiv suprafata de lucru.

Vopselele epoxidice sunt rezistente la coroziune si reprezinta un bun protector impotriva umiditatii.

Pardoseala epoxidica este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai igienice suprafete.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Aceste beneficii nu sunt insa valoroase in cazul in care puterea de acoperire a vopselei este redusa sau atunci cand exista zone in care acest produs nu se poate aplica corect.

In general, consumul specific al vopselei epoxidice este de aproximativ 300 g/m2/strat in cazul suprafetelor din beton si de 250 g/m2/strat pentru cele din metal. Totusi, valorile difera in functie de rugozitatea si gradul de finisare a pardoselii.

Cum influenteaza timpul de uscare a vopselei alegerea ta

Aplicarea vopselei epoxidice este simpla, dar conteaza si timpul de uscare pentru a obtine rezultate deosebite in final.

Este indicat sa te asiguri ca uscarea produsului este rapida, pentru ca in acest fel vei reusi sa termini mult mai repede lucrarea. Acest criteriu este important pentru firmele care executa proiecte de amenajare interioara si nu au mult timp la dispozitie pentru uscarea adecvata a vopselei aplicate.

De asemenea, in cazul in care aplici produsul la exterior, este mai dificil sa protejezi suprafata o perioada indelungata. Timpul de uscare influenteaza lucrarea in special atunci cand vopsesti diferite pardoseli caracterizate de un trafic intens.

Vopseaua epoxidica prezinta beneficii incontestabile pentru orice persoana interesata sa aiba o podea rezistenta si calitativa in locuinta. Aspectul modern, aderenta excelenta, rezistenta deosebita si intretinerea usoara sunt doar cateva dintre avantajele utilizarii acestui produs pentru finisarea podelelor.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/brown-wooden-stools-1451471/  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si