O echipă de specialiști români renumiți de la Facultatea de Medicina din Sibiu,   Spitalul Polisano Medlife a inaugurat pe 15 August departamentul de chirurgie cardiaca minim invaziva a cunoscutei clinici  Acibadem City Clinic, în Bulgaria. Chirurgii locali au solicitat supervizarea echipei din Sibiu pentru multiple interventii in premiera.

În perioada 15-16 august, echipa mixtă condusă de prof. univ. dr. Victor Costache și de dr. Assen Kelchev, șeful secției de chirurgie cardiovasculară de la Acibadem City Hospital a realizat patru intervenții de protezare valvulară aortică endoscopică prin minitoracotomie la pacienți ce suferă de stenoză aortică severă.

Din echipa medical au mai făcut parte dr. Irina Modriga (ATI), dr. Cristina Pitiș (cardiologie), dr. Sebastian Oana (circulație extracorporeală), dr. Orsoyla Kovacs (bloc operator).

În prealabil, echipa din Bulgaria a efectuat un stagiu de pregătire de o săptămână la Centrul de Boli Cardiovasculare din Sibiu, din cadrul Spitalului Polisano Medlife unul din centrele de referință în Europa de Est în domeniul chirurgiei valvulare-endoscopice.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intervenția efectuată în premieră în Bulgaria se realizează la Sibiu încă din anul 2015 la toți pacienții diagnosticați cu această afecțiune. Această procedură minim invazivă are multiple avantaje: absența durerilor postoperatorii, perioada de spitalizare post operatori redusă (în medie trei zile față de șapte la o intervenție clasică prin sternotomie), reintegrare rapidă în viață activă socio-profesională.

"Operația a fost o dublă premieră, atât pentru Bulgaria cât și pentru echipa spitalului Acibadem. Am realizat prima intervenție de înlocuire valvulară aortică pe cale minim invazivă, fără tăierea sternului", a declarat  dr. Victor Costache.

Echipa medicală de la Acibadem City Clinic a fost încântată de prezența specialiștilor români. ”Programul nostru de chirurgie invazivă a început cu sosirea mea la Sibiu, unde am rămas timp de o săptămână, plină de evenimente, în care am descoperit diverse noi tehnologii de chirurgie cu rezultate spectaculoase", a precizat dr.

Assen Kelchev, șeful secției de chirurgie cardiovasculară de la Alcibadem City Hospital.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si