Potopul a lovit sudul Frantei. Zeci de orase au fost acoperite complet de ape. Au cazut cantitati record de precipitatii: 200 de litri pe metrul patrat, dupa ce in numai 24 de ore a plouat cat pentru trei luni. Imaginile transmise de televiziunile locale arata dezastrul provocat de vremea rea. Masini au fost duse de parca ar fi fost de jucarie de torentele care au invadat strazile.

Un localnic din orasul Servian a filmat o scena dramatica. O pisica a cautat refugiu din calea viiturii pe capota unei masini cotropite de ape.

Citeste si: Un şofer de taxi moare înecat la Capriata d'Orba în nordul Italiei, după surparea unui pod, în timpul unor furtuni violente

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O alta localitate, Beziers, este complet inundata. O mie de familii au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele. Altii s-au refugiat in podurile caselor pentru ca sa scape de pericol. Dupa ce ploile torentiale, sinistratii au fost salvati de peste 100 de pompieri.

Ore intregi s-a intervenit inclusiv cu barci pneumatice si elicoptere pentru a scoate oamenii din casele cuprinse de potop.

Autorităţile au emis, incepând de ieri, coduri portocaliu şi roşu de ploi abundente, furtuni, inundaţii şi intensificări ale vântului, cu rafale de pana la 120 km pe oră.

Sunt vizate toate departamentele din sudul Frantei.

Citeste si: Catastrofă mondială. 1.600 de persoane au murit în urma musonului

Si ministerul roman al afacerilor externe a transmis o atentionare de calatorie pentru romanii care se afla sau vor sa mearga in aceasta zona.

Furtunile violente pot continua inclusiv astazi, potrivit serviciul meteorologic naţional francez.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si