Cea mai frumoasă sinagogă din sud-estul României s-a transformat, in ultimul secol, în ruină. Abandonata de autoritati, superbul monument istoric a revenit in actualitate abia astazi- prin acest pictorial deocheat.

O tanara aproape dezbracata si cu formele la vedere, in plina toamna, a pozat pentru un fotograf printre ruinele locasului de cult evreiesc. In plan se secund se pot distinge simboluri ale religiei iudaice, precum Steaua lui David.

Iar asta i-a făcut pe membrii comunității evreilor, fie ei și convertiti la creștinim, să își exprime revolta.

Citeste si: Le Monde a publicat un jurnal de calatorie despre „frumusetea sacra a Romaniei”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Monumentul aflat în ruină a fost predat de curând Companiei Naționale de Investiții, după cum ne-au spus mai-marii cultului mozaic, însă edificiul nu este păzit de gardieni, ori vegheat de camere video. In schimb, cheia de la intrarea in cladire o au niste muncitori din zona, care, sedusi de aparitia tinerei, i-au deschis portile.

Mai scandalos de atat este faptul că toti cei care intra ilegal in zona ruinei au transformat locasul de cult în groapă de gunoi, o reala rusine mai ales fata de turistii care vin in centrul istoric al Constantei special pentru acest obiectiv.

Toata lumea cauta multe obiective, exista acest obiectiv f cerut, ultimul locas de cult din comunitatea de evrei

Sinagoga a suferit daune mari în urma cutremurului din 1977. Însă cele mai mari pagube au fost provocare de nepăsarea autoritatilor, care n-au intervenit nici macar atunci cand acoperisul monumentului s-a prabusit.

Citeste si: Parintele Cleopa, despre banii castigati duminica! Ce trebuie sa facem cu ei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si