Turner a regizat şapte lungmetraje, pentru televiziune şi marele ecran, însă cel mai cunoscut este „Hedd Wyn” (1992), care a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar.

Considerat o importantă influenţă în cinematografia şi televiziunea galeză, directoarea reţelei S4C, Amanda Rees, a transmis că Turner a fost „un bărbat cu viziune şi pasiune pentru tot ce înseamnă Ţara Galilor şi dorinţă de a portretiza asta în film”. 

Citeste si: Lumea fotbalului este în doliu. A fost ucisă din cauza unui telefon mobil

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Ni-l amintim, în special, pentru «Hedd Wyn» şi pentru că a reuşit să pună Ţara Galilor pe harta lumii spunând o poveste galeză unică, dar cu rezonanţă internaţională”, a adăugat ea. 

Filmul a fost prima producţie galeză care a obţinut o nominalizare la categoria premiilor Oscar numită acum „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Poetul Ellis Humphrey Evans, cunoscut ca Hedd Wyn, a fost ucis în prima zi a bătăliei de la Passchendaele în 1917.

Citeste si: Zi de doliu pentru Poliția din Alba: Un luptător SAS, răpus de boală, a murit la vârsta de doar 44 de ani

Turner, care a trăit în Cardiff, s-a născut în Cornwall şi a învăţat limba galeză în timp ce lucra pentru BBC în anii 1980. El a murit pe 1 noiembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si