Micutul Ianis a pierit, in doar cateva minute, in fata medicilor care au incercat sa-l salveze cu mainile goale. Venise la spital aparent cu varicela, insa starea lui a devenit critica brusc.

Apoi, a intrat in stop cardio-respirator, fara ca salvatorii lui sa aiba la indemana un defibrilator.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui”, s pune tatăl copilului.

Citeste si: VIDEO| Cele 20 de apeluri la 112, venite din "blocul morții", ignorate pe motiv că veneau dintr-un cartier de săraci?!

Ianis a ajuns la spitalul din Pascani dupa ce medicul de familie l-a diagnosticat cu varicela. Ii aparusera cateva semne pe corp, iar simptomele i-au fost tratate cu pastile antitermice. Desi starea micutului s-a imbunatatit initial, dupa doua zile pielea lui a inceput sa se invineteasca.

Medicii s-au gandit prima data la meningita.

Liviu Stafie, purtător de cuvânt DSP: El a avut varicela, meningita e o complicatie, a fost descoperit un soc septic.

Parintii acuza ca, desi au sunat la 112 si au mentionat ca fiul lor este intr-o stare grava, nu li s-a trimis o salvare de la Iasi. In schimb, ar fi venit o ambulanta de la Pascani, care desi se afla la doar un kilometru distanta, a ajuns acasa la familie in 17 minute.



Anchete interne au inceput atat in spitalul din Pascani, cat si la Serviciul de Ambulanta.

Citeste si: Tatăl lui Alexandru, tânărul mort în accidentul din Italia, mesaj plin de suferință


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si