Aici a ajuns Alexandru Sautner după ce, la doar 21 de ani, a decis să-și ia inima în dinți și să plece din Drobeta Turnu Severin, în aventura vieții sale, peste hotare. A luat cu el un prieten și... au ajuns ilegal în Germania.

După ceva timp petrecut în Germania a fost expulzat, dar a stat aici numai trei luni și... s-a întors printre străini.

La început a lucrat într-un restaurant cu specific italienesc. Nu se sfiește să recunoască faptul că a pornit de jos.

Citeste si: NEAM UNIT| Povestea impresionantă a Nicoletei. A renunțat la tot și și-a urmat visul

Iar în cele din urmă a ajuns să dețină propriul restaurant, care a pornit inițial ca un parteneriat cu un alt italian.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

După un an, restaurantul a început să meargă ca pe roate, iar Alexandru a devenit unul dintre cei mai recunoscuți și apreciați oameni din domeniu.
Printre străini, însă, odată cu trecerea timpului, gustul succesului nu a mai fost atât de dulce.

A divorțat de prima soție, cu care avea doi copii și... a revenit acasă, în România, pentru ca în 2013 să înceapă și primul proiect, în Mamaia, împreună cu un prieten: un restaurant mediteranean si o plaja privata. Aici a cunoscut-o și pe Flavia, actuala soție, care i-a devenit jumătate, dar și ajutor de bază în afaceri.

Printre străini, însă, odată cu trecerea timpului, gustul succesului nu a mai fost atât de dulce.

A divorțat de prima soție, cu care avea doi copii și... a revenit acasă, în România, pentru ca în 2013 să înceapă și primul proiect, în Mamaia, împreună cu un prieten: un restaurant mediteranean si o plaja privata. Aici a cunoscut-o și pe Flavia, actuala soție, care i-a devenit jumătate, dar și ajutor de bază în afaceri.

Pentru că i s-a părut prea puțin să aibă doar un business sezonier a vrut să încerce și altceva. Inițial și-a dorit să devină gelatier. Asa ca a plecat in Italia cu gandul de a se inscrie la Ice University din Bologna, dar intamplarea face ca a ajuns la Rimini, la cel mai mare targ de inghetata din lume.
După ce i-au convins pe italieni să îi lase să se ocupe de proiect s-au lovit de alte greutăți.
Și atunci i-a venit ideea – să ofere o zi întreagă înghețată gratis!
Peste 22 de arome de înghețată artizanală, dar și alte produse savuroase stau acum în vitrinele din gelateriile lui Alexandru. Dacă la început făceau toată producția într-un mic laborator, acum spațiul s-a extins considerabil. La fel și membrii echipei, unii dintre ei fiindu-i alături încă de la început.

Citeste si: Ce s-a ales de agenții de poliție bătuți de un clan de rromi din Vâlcea

Citeste si: Replica femeii care și-a bătut fetița cu mătura: „A înjurat şi mi-am ieşit din minţi"

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Baza de înghețata pe care o produce Alex este naturală făcută doar din lapte și ouă, fara alți conservanți sau coloranți, lucru care il diferentiaza pe piata din Romania. La fel și sortimentele de înghețață, dar și celelalte produse pe care le vinde.
Succesul primei locații din Centrul Vechi al capitalei a dus la deschiderea celei de-a doua, de data aceasta într-un mall din Capitală. Acum este locul de suflet a lui Alex, în care lucrează cot la cot cu proprii angajați.

După cinci ani de muncă, Alexandru Sautner a ajuns sa detina 9 gelaterii pe plan local si sa vanda mai bine decat in Italia, tara de origine a brandului, astfel incat compania-mama a decis sa il includa in afacere si sa ii ofere sansa de a dezvolta brandul de inghetata artizanala la nivel global.

După ce anul trecut a ajuns la o cifră de afaceri record, de 4 milioane de euro, acum Alexandru visează să ducă gustul înghețatei mai departe, în toată lumea. Însă de un lucru este sigur nu își va mai părăsi niciodată țara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si