Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci
Mâncare de post pentru pomană. Atunci când parastasul pică în post, mâncarea poate fi o problemă.
Având în vedere numărul restrâns de ingrediente pe care le puteți folosi, venim în ajutor cu câteva propuneri pentru mancarea de la pomană.
Cu sarmalele nu poți da greș niciodată, fie ele și de post. Acestea sunt apreciate de români. În cazul în care pomana pică în post, carnea se înlocuiește cu orezul.
Chiar și în post există anumite zile cu dezlegare la pește. Păstrăvul este un pește dulce și fraged, care se prepară cu ușurință. Acesta este pe gustul multor oameni, fiind și ușor de preparat. Poate fi servit de minune cu garnitură de cartofi natur sau cu mămăligă și usturoi.
Citeste si: Salata boeuf. Iată rețeta corectă! Ingredientul greșit pe care aproape toate gospodinele îl folosesc
Citeste si: Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă!
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză. Delicios și sănătos!
Plăcinta este un preparat căruia mulți nu i-ar rezista. Deaorece este perioada postului, nu ai cum să faci plăcinte cu carne sau cu brânză, așa că, îți propunem să încerci plăcinta cu mere ori cu dovleac.
Reţetă de post. O reţetă rară, însă atât de gustoasă încât îţi vei dori să o păstrezi pentru perioadele de post. Iată cum se face mâncarea la Muntele Athos.
1 varză de 600-700 g
4 cepe
250 gr orez cu bobul scurt
1 lingură de pastă de tomate
sare, o linguriţă de paprikă, piper negru, chimen
200 ml ulei
puţină zeamă de lămâie
Se îndepărtează frunzele exterioare şi se taie varza în bucăţi mari. Se căleşte ceapă şi, când se rumeneşte, se adaugă în tavă varza şi se amestecă cu ceapă şi uleiul.
Citeste si: Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească
Citeste si: Rețete de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele ciorba de fasole și ciupercile la cuptor
Citeste si: Chiftele. Cele mai grave greșeli pe care le fac gospodinele atunci când gătesc chifteluțe
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Se adaugă un litru de apă şi sărea, se acoperă tava şi se măreşte flacăra. După o jumătate de oră adăugăm şi orezul pe care, în prealabil, l-am spălat şi l-am lăsat puţin la înmuiat. După un sfert de oră se adaugă şi pastă de tomate precum şi condimentele. Se mai lasă mâncarea la fiert încă puţin, amestecând continuu. Luăm tava de la foc mai devreme şi o lăsăm acoperită, pentru că orezul să absoarbă zeama. Atunci turnăm sucul de lămâie şi amestecăm din nou.
Acest fel de mâncare se poate pregăti şi fără ulei.