Sunt imaginile dezastrului în Australia, unde flăcările înghit pădurile, rând pe rând. E stare de urgenţă în aceste zone calamitate de incendii. Focul este întreţinut de temperaturile extreme, care au doborât record după record zilele acestea, şi de vânt. Doi voluntari care au decis să lupte cu flăcările au murit. Ambii erau părinţi. Andrew avea 3 copii, iar Geoffrey, unul. Cei doi şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier, când maşina lor s-a izbit de un copac căzut pe stradă.

Colegii lor sunt înmărmuriţi de durere şi le-au scris numele pe parbrizul maşinii folosite în stingerea incendiilor.

Citeste si: Discursul lui Klaus Iohannis la depunerea celui de-al doilea mandat de Președinte al României: „Toate instituțiile statului vor trebui să treacă printr-un riguros proces de modernizare”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Accident teribil în Hunedoara: zeci de pompieri au intervenit să salveze trei fetițe rămase încarcerate într-o mașină (VIDEO)

Citeste si: A murit Nicuşor Ene, primul antrenor al Simonei Halep. “O persoană blândă, care nu m-a certat niciodată… Mereu în sufletul meu”, a notat sportiva pe reţelele de socializare

Un pasager a filmat din avionul în care călătorea peisajul apocaliptic de lângă Adelaide. Par imagini ireale, dar 25 de mii de hectare de pădure au fost transformate în scrum până acum în această zonă. Brisbane, Sydney, Melbourne şi Adelaide sunt oraşe înconjurate acum de flăcările ucigaşe. Pentru cei afectaţi de acest dezastru, Crăciunul din acest an va fi unul compromis. Rudele celor care locuiesc aici nu pot intra în zona plină de focare de incendii, dar nici localnicii nu mai pot ieşi din acest infern.
Într-o fotografie surprinsă la locul catastrofei, o decoraţiune de Crăciun zace pe cenuşa lăsată în urmă de vâvătaia care a distrus o casă. Miile de pompieri mobilizaţi pentru stingerea incendiilor acţionează de la sol, dar şi din aer. Sute de mii de tone de apă sunt aruncate în lupta cu flăcările. Până acum, aproximativ 3 milioane de hectare de pădure au ars, 9 oameni au murit şi peste 800 de case au fost distruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si