Propunerea către Executiv a fost făcuta de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase

„Domnule prim-ministru, vă rog să fiți de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară cu un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de primul președinte, de Ion Iliescu”, a declarat Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului.

Premierul României, Ludovic Orban, nu a stat prea mult pe gânduri și a avut o reacție scurtă în urma propunerii: „Aprob”.

În urmă cu două săptămâni, în spațiul public s-a iscat un imens scandal după ce Institutul Revoluției a anunțat un concert în Piața George Enescu din Capitală. În replică, mai multe organizații civice și-au arătat nemulțumirea față de intenția reprezentanților Insitutului Revoluției, considerând acțiunea lor drept „o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora”.

Concertul a fost anulat în cele din urmă.

Evenimentele neplăcute au culminat și în zilele care au macat 30 de ani de la Revoluție: Gelu Voican Voiculescu a fost scuipat și bătut până la sânge la Troița dedicată eroilor căzuți la Revoluția din 1989.

Institutul Revoluției se ocupă în principal de analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989. Scopul este acela de a realiza o imagine cât mai obiectivă și documentată asupra celor întâmplate în istoria recentă a țării noastre.

Citeste si: Niculina Stoican, implicată într-un accident de mașină! Ce povestește artista despre acea zi fatidică

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani din Bârlad a rămas mutilat pe viață în urma exploziei unei petarde

Citeste si: Răsturnare de situație! Ipoteza pe care merg anchetatorii în cazul accidentului cu doi morți provocat de Daniel Chițoiu

Un Colegiu Național asigură conducerea Institutului Revoluției Române. Printre personajele care au colaborat pentru alcătuirea acestei instituții se numără numele grele precum Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si