Data de 19 ianuarie 2020 va rămâne cu siguranță în istoria Jocurilor Olimpice. Georgeta Popescu este prima campioană olimpică la monobob pe care o dă țara noastră.

Tânără de 18 ani și-a îndeplinit un vis pe care l-a avut încă din copilărie. De mică și-a dorit să devină campioană și a muncit din greu pentru această realizare.

La vârsta majoratului, Georgeta a reușit să își vadă visul împlinit și s-a întors acasă, la Câmpina, cu o medalie de aur cucerită la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, Elveția.

„Sunt foarte fericită și mă bucur că, în sfârșit, România are încă o medalie olimpică la bob, și nu una oarecare, AURUL! Mă simt foarte bine și vă spun sincer că la această medalie visez de trei ani, exact de când m-am apucat de sport. Mulțumesc întregii echipe din spatele acestei medalii', a spus Georgeta Popescu.

Tânăra care a adus bucurie României face parte din CSO Sinaia și este componentă a lotului olimpic și a lotului național al țării noastre.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Jale mare, din nou, în familia Aurei Ion, la șase ani de la moartea tinerei

În 2020, proba de monobob a fost inclusă în premieră la Jocurile Olimpice de tineret, urmând ca din 2022, când vor avea loc Jocurile Olimpice de la Beijing, ediția de iarnă, proba să devină una olimpică inclusiv pentru seniori.

Citeste si: Comper 2020 subiecte română. Ce subiecte ar putea să le pice elevilor și care este baremul de corectare

Citeste si: Lovitură pentru bugetari! Ce valoare au voucherele de vacanța și bonurile de masă în 2020?

În cadrul probei de monobob, ultima medalie obținută de România a fost una de bronz, obținută în anul 1968 de Nicolae Neagoe și Ion Panțuru în cadrul Olimpiadei de iarnă de la Grenoble.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si