Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Oamenii consuma anual o cantitate enorma de floricele de porumb, cea mai mare parte fiind varianta pentru cuptorul cu microunde.

Floricele de porumb conțin extrem de multă sare, așadar este complet contraindicată pentru persoanele care au probleme cardio-vasculare.

Inainte sa includeti in meniul dumneavoastra mai multe floricele, trebuie sa stiti care sunt riscurile pentru sanatate, care ar putea rezulta in urma consumului de floricele de porumb.

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Ce nu stiati despre popcorn

Ambalajele de plastic

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate.   La fel ca multe alte ambalaje pentru preparatele fast-food, pungile de floricele de porumb sunt acoperite cu perfluorochimicale, o clasa de produse chimice care este asociata cu riscul crescut de a dezvolta anumite tipuri de cancer si cu deteriorarea sistemului de reproducere.

Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate
Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate

Citeste si: Adevărul pe care medicii refuză să ni-l spună! Ce nu știu românii despre carnea de porc

Producatorii acestor ambalaje adauga substanta chimica pentru a creste rezistenta pungilor la grasimi, chiar daca aceste produse chimice s-a demonstrat ca ar putea fi posibili declansatori de boli tiroidiene si ADHD.

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate.

Odata ingerate, perfluorochimicale raman in organism pentru o perioada lunga de timp, un alt aspect ingrijorator al acestor produse chimice, conform sfatulmedicului.ro.

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Arome nesanatoase

Expertii nu sunt preocupati doar de produsele chimice din compozitia pungilor de floricele de porumb.

Citeste si: Cât de sănătoasă este, de fapt, soia? Adevărul pe care medicii evită să îl spună

Alte produse chimice concentrate sunt adesea adaugate in popcorn, dar si in compozitia altor produse alimentare pre-ambalate, pentru a pacali papilele gustative ale oamenilor.

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Deseori, aceste chimicale adaugate dau senzatia ca floricelele de porumb sunt proaspete.

Una dintre cele mai toxice substante chimice adaugate in floricele este diacetilul- utilizat pentru a da floricelelor aroma falsa de unt. Diacetilul a fost asociat, in cazuri destul de rare, cu aparitia unor afectiuni pulmonare la consumatori.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cercetatorii au descoperit ca inhalarea repetata a acestei substante chimice- vaporii de diacetil sunt eliberati cand floricelele sunt introduse in cuptorul cu microunde- a cauzat insuficiente respiratorii grave la consumatorii mai sensibili.

Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate
Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate

Citeste si: Alimente care ne otrăvesc CREIERUL! În fiecare zi ne omoară zeci de mii de neuroni

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Ingrediente alimentare modificate genetic

Acest tip de ingrediente nu a fost testat niciodata pe perioade mai lungi de timp si nu se cunoaste inca exact care sunt efectele sale asupra sanatatii.

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, studiile preliminare sugereaza ca ingredientele alimentare modificate genetic pot cauza boli digestive, alergii alimentare si chiar tumori.

Trebuie sa stiti ca, daca floricelele de porumb nu sunt organice, uleiurile si substantele aromatizante folosite in productia floricelelor de porumb pentru cuptorul cu microunde ar putea contine ingrediente modificate genetic.

Grasimi industriale

Grasimile industrializate, cum ar fi grasimile trans, sunt nocive pentru sanatatea inimii si au fost asociate unui risc crescut de aparitie a problemelor de reproducere, cum ar fi endometrioza. Producatorii utilizeaza aceste grasimi pentru o conservare stabila a produselor lor.

Chiar daca pe eticheta pungilor de floricele de porumb este mentionat faptul ca acestea contin 0% grasimi trans, ar trebui sa fiti mai precauti. Orice tip de ulei hidrogenat utilizat in productia floricelelor indica automat si prezenta grasimilor trans.

Citeste si: Cel mai toxic pește din lume. Toată lumea în consumă fără să știe că este OTRAVĂ PURĂ!

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Care este scuza? Reglementarile internationale spun ca producatorul nu este obligat sa precizeze pe eticheta produsului prezenta grasimilor trans, daca procentajul acestora este mai mic de 0,5%.

Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate
Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Beneficiile consumului de popcorn pentru sănătate

Popcornul este gustarea preferată în timpul filmelor sau petrecerilor de acasă, pentru că floricelele de porumb sunt delicioase, oferă rapid senzaţie de saturaţie şi sunt foarte uşor de preparat. Dar ştiai că sunt şi foarte sănătoase?

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Stai departe de popcornul cu arome. Alege-l pe cel preparat chiar de tine acasă,cu puţină sare sau pe cel cu unt,şi te vei bucura de toate beneficiile oferite de această gustare.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Antioxidanţii care se găsesc în popcorn te ajută să-ţi păstrezi pielea tânără,deoarece reduc liniile fine şi ridurile,acestea fiind principalele semne ale procesului de îmbătrânire.

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Te ajută să slăbeşti

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Popcorn este una dintre gustările preferate în timpul curelor de slăbit. Floricelele înlocuiesc cu succes poftele nesănătoase. O ceaşcă de popcorn conţine doar 30 de calorii,ceea ce este remarcabil. În timp ce o pungă de chipsuri de cartofi poate conţine până la 500 de calorii,mai conţine şi alte ingrediente nesănătoase.

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Ultimele studii privind beneficiile floricelelor de porumb

Floricelele de porumb sunt cunoscute pentru faptul ca au un numar scazut de calorii. Cu toate aceste, un grup de oameni de stiinta sustin ca floricelele de porumb ar putea intrece legumele si fructele in topul continutului de antioxidanti, anunta cotidianul britanic Daily Mail.

Antioxidantii – numiti si polifenoli – aduc beneficii imense sanatatii in ceea ce priveste lupta impotriva moleculelor nocive, care distrg celulele. in popcorn a fost gasit un nivel inalt de antioxidanti, deoarece acesta este alcatuit din apa doar patru la suta, comparativ cu fructele si legumele care contin apa nouazeci la suta.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncați grapefruit dacă luați aceste pastile!

Cercetatorii au descoperit ca o portie de popcorn are pana la 300 mg de antioxidanti, ceea ce este aproape dublu fata de cele 160 mg dintr-o portie de fructe.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. Ei au constatat ca cea mai mare concentratie de antioxidanti si fibre se contine in coaja popcornului. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, au prezentat descoperire lor in cadrul reuniunii „American Chemical Society” din San Diego.

Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate
Popcornul contraindicatii si beneficii pentru sanatate

Cercetatorul Joe Vinson a declarat ca este nevoie de mai multa atentie asupra acestora. Totodata, Vinson a mentionat ca oamenii nu pot sa renunte la fructe si legume in favoarea floricelelor de porumb, deoarece acestea nu contin cantitatea necesara de vitamine si substante nutritive.

Desi, el a adaugat ca popcornul are foarte multe avantaje pentru sanatate, precizand: „Popcornul poate fi o gustarica perfecta”.

Citește și Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

Popcornul: contraindicatii si beneficii pentru sanatate. „Este singura mancare ce contine o suta de procente cereale integrale, neprelucrate. Toate celelalte cereale sunt prelucrate si se dilueaza cu alte ingrediente. O portie de popcorn va oferi mai mult de 70 la suta din consumul zilnic de alt tip de cereale”.

Oamenii de stiinta au adaugat ca avantajele popcornului depind si de prepararea lui. Astfel, floricelele simple au de doua ori mai putine calorii decat cele preparate cu diferite ingrediente si adaosuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si