Declarații de ultimă oră la sediul MAI:

Președintele Iohannis a precizat că, pentru a simplifica lupta împotriva coronavirusului, va decreta stare de urgenţă, începând de săptămâna viitoare.

CORONAVIRUS. VEZI AICI HARTA ROMÂNIEI LIVE

”Pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare.

Această stare de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a mai afirmat şeful statului.

Citeste si: STARE DE URGENȚĂ în România! Ce înseamnă acest lucru și ce nu vor mai avea voie românii să facă?

Iohannis a cerut şi tuturor românilor să se implice în combaterea pandemiei.

”Dragi români, autorităţile îşi fac treaba, Guvernul şi-a făcut treaba şi până acum foarte bine- dar singuri nu vom reuşi să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută.

Avem nevoie de voi, dragi români! Avem nevoie de voi să respectaţi îndrumările, indicaţiile autorităţilor. Avem nevoie să respectaţi regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice. Şi, da, avem nevoie să evitaţi contactele care nu sunt absolut necesare. Ştiu că acest lucru este puţin mai greu. Şi, da, avem nevoie să vă informaţi corect, să vă informaţi corect din surse publice, direct de la autorităţi”, a mai spus preşedintele, precizând că, pentru a veni în sprijinul părinţilor care au copii de vârstă şcolară, a promulgat legea care permite părinţilor, în condiţii speciale, când şcoala este suspendată, să stea acasă,
ca să îngrijească copiii.

Citeste si: Secretar de stat: ”Pot fi închise instituţii, mall-uri și restaurante!”

”Majoritatea parlamentarilor şi partidelor au înţeles greutatea acestui moment”, a transmis preşedintele. El a anunţat că va decreta stare de urgenţă de săptămâna viitoare. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Astăzi Guvernul a fost votat, învestit, şi a depus jurământul în condiţii foarte speciale din cauza epidemiei de coronavirus”, a declarat preşedintele.

Acesta a transmis felicitări şi succes Guvernului Orban.

”Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlamentul României. Astăzi din Parlamentul României s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea parlamentarilor şi partidelor parlamentare au înţeles importanţa acestui moment, greutatea acestui moment şi nevoia unei acţiuni unitare pentru România şi pentru români”, a mai spus şeful statului.

Acesta a exlicat că prioritatea Guvernului este ”continuarea luptei împotriva epidemiei de coronavirus, continuarea luptei pentru a gestiona eficient întreaga criză care s-a generat”.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

”Guvernul care îşi preia acum mandatul este guvernul care şi până acum a lucrat cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză. Acum, cu toate forţele, vom continua această luptă. Noul guvern împreună cu mine ne vom dedica toate energiile sută la sută, pentru a gestiona eficient această criză şi, evident, după ce se termină această criză pentru a guverna foarte bine pentru români şi pentru România”, a mai declarat Iohannis.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si