„Dragii mei, aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel nu aş putea să le spun. Persoanelor în vârstă le spun: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane. Atunci când va fi nevoie vom veni şi vă vom explica despre ce măsuri trebuie luate ca să vă protejaţi voi faţă de această boală, în niciun caz statul nu va veni

să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Coronavirus România. Alte 306 persoane au fost confirmate cu COVID-19

Reacția președintelui vine în urma lansării în spațiul public a unui document semnat de șeful Institului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, prin care propunea separarea persoanelor de peste 65 de ani de restul familiei.

„Vacanța Mare”

Programul „VACANȚA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV2/COVID 19”, are antentul Instutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Printre măsurile promovate în program se află și separarea bătrânilor de familii pe o perioadă de trei luni, dar și izolarea totală a categoriei de vârstă 40-65 de ani.

Citeste si: Klaus Iohannis: „Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite”- LIVE

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezmințit varianta propusă de Adrian Streinu-Cercel, spunând că nu se poate vorbi despre adoptarea unor măsuri de relaxare.

„Vom face o evaluare peste o săptămână, vom vedea evoluţia numărului de cazuri şi de decese. Deocamdată, nu putem vorbi despre măsuri de relaxare. După 7-10 zile, vom evalua situaţia şi ne vom gândi la eventuale măsuri de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si