Românii plecați în Germania au postat mai multe filmări pe Facebook în care descriu condițiile în care sunt ținuți. Ei spun că vor să revină în România, dar patronul le-a confiscat actele și le cere 300 de euro în schimbul acestora.

Înainte de plecare, românilor li s-a promis că vor câștiga 13,30 euro pe oră, dar când au ajuns acolo au realizat că realitatea este alta.

Citeste si: Scrisoare deschisă a unei mamei pentru guvernanți: „Lăsați copiii acasă până în toamnă”

Ei sunt plătiți cu 65 de cenți pe kilogram și acuză că patronul firmei le-a luat actele și nu se pot întoarce în țară. Contra actelor, patronul le-a cerut 300 de euro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În filmarea făcută publică, românii poartă un dialog cu „doamna Gina”, reprezentanta patronului care a venit să lămurească situația.

Patronul refuză să le ofere mâncare și buletinele, pentru că aceștia refuză să lucreze pe 65 de cenți.

„Noi vrem să mergem acasă doamnă. Noi suntem în izolare, așa a spus, dar poliția din Germania ne-a spus că ne dă amendă 25.000 de euro. Avem niște condiții inumane și niște șefi care ne cheamă la muncă să muncim la kg.

Mergem 12 ore, avem niște șefi care nu ne întreabă de mâncare, de nimic”, spune bărbatul care filmează scena.

Citeste si: Florin Cîțu: Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor

Reprezentanta patronului îi anunță pe români că ultima masă pe care o vor primi va fi la ora 12:00, pentru că aceștia refuză să muncească și susțin că „asta e sclavie”.

Cineva care muncește, îi oferim și mâncare”, spune doamna Gina, completând că „șeful are și el dreptul să aibă o părere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si