Întrebat la finalul vizitei la Institutul Cantacuzino, premierul a spus că „deocamdată, acest subiect nu mai este de actualitate pentru că ne pregătim de finalul perioadei de urgență, iar mare parte din bugetari sunt în prima linie”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Adevărul despre averea lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institului Matei Balș!

„Vom încerca să asigurăm aceste măști fără cost”

Tot joi, premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va încerca să distribuie gratuit măști persoanelor defavorizate.

„Cu siguranță am discutat această chestiune de aproximativ o săptămână. Purtuarea măștii în spații închise e foarte utilă impiedică transmiterea virsulul. Știți că preocuparea noastră de la începutul virusului a fost să susținem producătorii români. Avem deja utilaje noi, facem evidența producătorilor vom încerca să asigurăm cantitatea deplină pentru persoane vulnerabile care sunt sub incidenta legii privind venitul minim vom încerca să asigurăm aceste măști fără cost”, a mai spus Orban.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Citeste si: Florin Cîțu: Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor

Premierul a mai spus că România are o capacitate de prelucrare a 8000 de teste pentru coronavirus, dar admită că nu se testează la capacitate maximă.

„Capacitatea este mult mai mare decât numărul de teste efectuate în prezent. Capacitatea este de proximativ 8000 de teste, astăzi, în 61 de centre, obiectivul nostru este să creștem în continuare capacitatea de testare, să putem testa cât este nevoie, conform protocolului”, a conchis acesta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si