Chiar dacă autoritățile din China au declarat că virusul a fost raportat pentru prima oară în luna decembrie, sportivii francezi susțin că au fost infectați cu COVID-19 după ce au participat la Jocurile Militare Mondiale, de la Wuhan, în luna octombrie.

"Aproape toți ne-am îmbolnăvit după ce am participat la Jocurile Militare Mondiale de la Wuhan. Trei zile am stat în pat.

Și eu am fost bolnavă, am avut simptome cu care nu m-am mai confruntat niciodată.

Eram îngrijorați, dar nu știam că ar putea fi COVID-19, pentru că nicăieri nu se vorbea despre așa ceva la momentul respectiv.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ şocant privind coronavirusul

Unul dintre medicii delegației crede că am avut virusul, pentru că foarte mulți sportivi s-au îmbolnăvit la întoarcerea în țară", a spus Elodie Clouvel, campioană mondială și olimpică la pentatlon, într-un interviu pentru postul Loire 7, citat de Ole.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

coronavirus wuhan covid 19
coronavirus wuhan covid 19

Aproape 4 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial

Un alt sportiv care a făcut parte din delegației Franței, dar care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat pentru postul BFM TV că a resimțit simptome caracteristice COVID-19 în toamna anului trecut. Acesta spune că a avut febră, probleme respiratorii, iar pentru câteva zile nu s-a mișcat din pat.

Citeste si: Coronavirus: Descoperirea momentului vine din Italia

Până pe 6 mai, la nivel mondial au fost raportate 3.7 milioane de cazuri de COVID-19. Franța este a cincea țară la numărul de cazuri, cu 170.551 de infectați. China a depășit criza, a reușit să țină virusul sub control, iar numărul cazurilor a rămas în jurul a 82.000.

Sursa: digisport.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si