Cutremur Japonia.  Epicentrul seismului din largul Japoniei a fost localizat la o adâncime de 25 de kilometri, la aproximativ 40 de kilometri distanţă de prefectura Chiba, la est de Tokyo, însă nu a declanşat o alertă de tsuami.

Agenţia meteorologică japoneză a evaluat magnitudinea cutremurului la 6,2, precizând pe site că nu reprezintă ”niciun risc de tsunami”.

Cutremur Japonia. Seismul s-a resimţit şi în Tokyo

Cutremur Japonia.  Seismul, care a avut loc la ora locală 4.47 (miercuri, 22.47, ora României), a fost resimţit la periferia Tokyo, scrie presa japoneză.

Cutremur şi în Noua Zeelandă

Cutremurul din Noua Zeelandă a avut loc la ora locală 10.20 (1.20, ora României), în largul coastei regiunii izolate Milford Sound, pe Insula de Sud.

Serviciul neozeelandez de seismologie GeoNet a evaluat cutremurul la 5,9, mai puternic decât magnitudinea de 5,5 evaluată de USGS.

Seismul a fost resimţit de populaţie, însă nu a provocat pagube materiale, a anunţat poliţia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cutremur Japonia iunie 2020
Cutremur Japonia iunie 2020

Citeste si: Un puternic seism a avut loc azi

Japonia şi Noua Zeelandă se află pe ”Centura de Foc” a Pacificului, un arc cu o intensă activitate seismică, din Asia de Sud-Est şi până în bazinul Pacificului.

În martie 2011, un cutremur devastator de magnitudiena 9,0, a zguduit arhipelagul nipon, iar un tsunami uriaş a măturat coasta de nord-est a ţării, omorând aproape 16.000

de oameni şi provocând catastrofa de la centrala nucleară Fukushima.

Citeste si: Cutremur de 7,5 grade în Mexic. S-a emis alertă de tsunami

În Noua Zeelandă, un cutremur de magnitudinea 6,3 s-a soldat cu 185 de morţi, în februarie 2011, la Christchurch, pe Insula de Sud. În noiembrie 2016, un seism de magnitudinea 7,8, la Kaikura, pe coastă, mai la nord, a fost al doilea cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în ţară, soldat cu doi morţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si