Premierul Ludovic Orban a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, după ședința Biroului permanent al partidului, mini-conferința de presă având loc chiar în fața sediului PNL. Pe tot timpul discursului s-au auzit huiduielile unor protestatari, care au strigat "Hoții", "Mincinoșii" sau "Trădătorii". Nemulțumirile protestatarilor au legătură cu faptul că Guvernul PNL nu va majora pensiile cu 40%, așa cum prevedea legea introdusă de PSD, dar și cu prelungirea stării de alertă și a măsurilor restrictive împotriva pandemiei COVID-19.

De mai multe zile, au loc proteste Piața Victoria, în fața Guvernului.  

Citeste si: Un mare sportiv, răpus de COVID-19 la doar 33 de ani! A fost în stare gravă aproape o lună

Premierul va fi prezent joi la şedinţa de plen a Senatului, de la ora 12,00, anunţă Guvernul. La aproape o săptămână după ce a trecut de Camera Deputaților, plenul Senatului va dezbate joi proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea, după cum a declarat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Guvernul Orban a adoptat ieri o Ordonanță de urgență prin care a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Autoritățile scriu negru pe alb în nota de fundamentare a hotărârii de guvern că, menținerea actualului trend de evoluție a îmbolnăvirilor de COVID-19, ar putea duce la o dublare a numărului de cazuri la fiecare 12-14 zile, ceea ce ar ridica număr zilnic de cazuri la jumătatea lunii august la cifre între 1200 și 1600 noi infectări.

Citeste si: Guvern: Ne putem aștepta la o dublare a numărului de infectări la 12-14 zile. În august, 1.600 de cazuri noi pe zi!

Vicepremierul Raluca Turcan a menţionat elementele care au determinat prelungirea stării de alertă: există în momentul de faţă 7.856 de cazuri active, iar în 14 zile, intervalul în care se face această evaluare de către specialişti în privinţa direcţiei în care se iau măsurile de relaxare, s-a constatat că există o răspândire comunitară a virusului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si